Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nov način subvencionisanja snižava cene

    Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je u sredu da će novi način subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje omogućiti da se na duži rok stabilizuju cene namirnica i istovremeno ne ugroze interesi poljopriverdnika.

    „Način novog subvencionisanja po ostvarenoj proizvodnji je pravičniji i ekonomski funkcionalniji nego dosadašnje izdvajanje od 14.000 dinara po hektaru“, kazao je on na konferenciji za novinare.

    Petrović je dodao da će novim načinom subvencionisanja biti obuhvaćen veći broj poljoprivrednih gazdinstava nego do sada i da će se dobiti više sirovina za preradjivačku i prehrambenu industriju.

    On je ocenio da će biti povećana poljoprivredna proizvodnja, a time i izvoz, kao da će novi način subvencionisanja uvećati bruto domaći priozvod (BDP) u proizvodnji hrane.

    „Preuzimam potpunu odgovornost za ovakvu poljoprivrednu politiku“, rekao je Petrović i dodao da je to put da jedan od najvećih resursa Srbije bude pretvoren u ozbiljan instrument za poboljšanje životnog standarda.

    Vlada Srbije usvojila je u sredu tri uredbe za podsticanje ratarske proizvodnje u 2012. godini, kojima je prvi put predvidjeno da se subvencije daju po količini proizvoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE