Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Iz Otvorene biblioteke razgrabljene knjige Kreativnog centra

    Izdavačka kuća „Kreativni centar“ poklonila je Otvorenoj biblioteci u Beogradu 10 romana za decu iz edicije „Svet je jedan“ i za svega jedan dan, sve knjige razgrabljene su iz biblioteke koja se nalazi u Knez Mihailovoj ulici, ispred Gete instituta.
     
    Otvorena biblioteka u Beogradu projekat je Gete-Gerile, grupe mladih koji, u kreativnoj saradnji sa Gete institutom, predlažu i organizuju mnoge programe.
     
    Projekat Otvorena biblioteka pokrenut je 2011. u želji da se Beograđanima ponudi drugačiji ukus sveta. Tokom zime ta biblioteka nalazila se na Akademskom platou ispred Filozofskog fakulteta, a s prvim lepim danima vraćena je ispred Gete instituta.
     
    Otvorena biblioteka podrazumeva postavljanje polica s knjigama u javni prostor i slobodno razmenjivanje knjiga. Članske karte, rokovi i registracije ne postoje, pa je osnovni princip korišćenja uzajamnost. Korisnici mogu slobodno pozajmljivati knjige, mogu svoje knjige poklanjati biblioteci ili ih zamenjivati za neke druge.
     
    Projekat je potpuno otvoren za sve one koji žele da doprinesu Otvorenoj biblioteci, jer ona pripada svim svojim korisnicima i Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE