Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Soba besa: Mušterije plaćaju da lome stvari

    Problemi na poslu, u kući, svađe sa partnerima i šefovima – sve to zajedno izaziva gnev i bes koji ozbioljno preti da ugrozi zdravlje. „Soba besa“ prostor je koji leči, i svi koji žele da se oslobode stresa mogu to uraditi povoljno i jeftinije nego da odlaze kod psihijatra.
     
    Dona Aleksandar, uspešna žena iz Dalasa otvorila je sobe, u kojoj klijenti mogu, u zavisnosti koliko plate, da razbijaju stvari po njoj u trajanju od pet do 25 minuta.

    „Soba besa“ menja i oblik, pa tako može postati i kancelarija, spavaća soba, pa čak i kuhinja za domaćice koje ne mogu više da izdrže pritisak. Kad uđu u sobu, dozvoljeno im je da razbiju sve ispred sebe, i to različitim tehnikama. Mogu sa sobom poneti i palicu, a ukoliko žele, stvari mogu i ručno da razbiju.
     
    Pisac Deni Galager jedan je od onih koji su ovu terapiju isprobali a on je svoje iskustvo i preneo putem novina.

    – Odabrao sam kancelarijske prostorije, jer sam radio u novinama i oduvek želeo da odem. Rezervisao sam 15 minuta, ali sve je potrajalo 13 minuta. Bio sam iznenađen, ali količina besa u meni postala je nepodnošljiva – kaže Deni.
     
    Dona navodi da su mušterije svi profili ljudi, od domaćica preko poslovnih ljudi i da su potrebe različite. Većina odatle izlazi kao „nova“, ali psihijatri upozoravaju da istresanje besa putem agresije nije uvek pozitivno.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE