Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prošle godine u RS izvršeno tri hiljade abortusa

    U Republici Srpskoj, prema zvaničnim podacima, prošle godine je izvršeno 3.000 abortusa, ali postoji „tamna brojka“ abortusa koji nisu evidentirani tako da je ukupan broj mnogo veći, rekao je u četvrtak Dimitrije Ćeranić, viši asistent na Pravnom fakultetu u Bijeljini.
     
    Na predavanju u bijeljinskoj biblioteci „Filip Višnjić“ o temi „Pravne i etičke odlike abortusa“, u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice, Ćeranić je napomenuo da u Srpskoj postoje zakonski propisi koji mogu da utiču na smanjenje broja abortusa, ali da zakon ne može da utiče na svest pojedinca.
     
    „Osnovni problem nije u zakonskim normama nego u etičkim, društvenim normama i u sistemu vrednosti našeg društva. Pre svega treba da se radi na podizanju društvene svesti, jer bez tog osećaja odgovornosti teško da će se zakonskim uslovima nešto postići“, rekao je Ćeranić.
     
    Studentkinja Pravnog fakulteta i članica Svetosavske omladinske zajednice Sonja Perendija rekla je da je ovo predavanje organizovano kako bi bijeljinska javnost bila upoznata sa problemom abortusa sa drugog stanovišta, osim medicinskog, jer je od 3.000 abortusa najveći broj izvršen u Bijeljini.
    Svetska zdravstvena organizacija proglasila je mart mesecom borbe protiv abortusa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE