Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor za gradnju sistema za navodnjavanje

    Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović potpisao je danas sa direktorima tri javna vodoprivredna preduzeća ugovore o rekonstrukciji 745 kilometara kanalske mreže a ukupna vrednost tog posla iznosi milijardu dinara.

    Potpisivanje tih ugovora predstavlja formalan početak realizacije velikog projekta navodnjavanja čiji je cilj da pod sistemima za navodnjavanje bude 1,1 miliona hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta umesto sadašnjih oko 100.000 hektara, rekao je ministar nakon potpisivanja ugovora.

    Ministar je napomenuo da je planirano da projekat traje četiri godine, njegova ukupna vrednost je od četiri do pet milijardi evra, od čega će za primarnu mrežu biti izdvojeno od milijardu do 1,5 milijardi evra.

    On je rekao da su u budžetu za ovu godinu predviđena sredstva od pet milijardi dinara za investicije u navodnjavanje.

    Petrović je precizirao da je tri milijarde dinara potrebno za čišćenje postojeće kanalske mreže na koju je „naslonjeno“ najmanje 130.000 hektara obradivih površina a da je dve milijarde dinara potrebno za pravljenje nove kanalske mreže.

    Ministar je naglasio da će u prvoj fazi biti očišćena kanalska mreža koja će omogućiti efikasnije navodnjavanje 63.000 hektara zemljišta.

    Ugovore su potpisali direktor Srbija voda Nikola Marjanović, direktor Voda Vojvodine Atila Salvai i direktor Beograd voda Miloš Milovanović.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE