Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kragujevac: Prvi deo kredita za neophodne zdravstvene ustanove

    Prvi novac iz kredita od 423 miliona dinara, kojim se Gradska uprava nedavno zadužila, biće upotrebljen za izgradnju ambulante broj četiri i školskog dispanzera, koji će biti pod istim krovom. Projekt je vredan 88 miliona dinara, a rok za završetak radova – pet meseci.
     
    Time će, konačno, biti rešen problem osnovnih zdravstvenih usluga za žitelje centra grada, koji „svoju“ ambulantu čekaju šest godina, ali će se rasteretiti i Pedijatrijska klinika, u čijem prostoru je, već poduže, smešten i Školski dispanzer.
     
    – Radovi će, najverovatnije, početi tokom naredne nedelje, jer je već data saglasnost za potpisivanje ugovora sa firmom „Projektmontaža – Deneza M“, koja je dala najpovoljniju ponudu – kaže Nebojša Vasiljević, član Gradskog veća zadužen za investicije i razvoj. – Prvi put, izvođač će praktično finansirati radove, jer će objekt za ambulantu i školski dispanzer graditi po sistemu „ključ u ruke“, a Gradska uprava će novac isplatiti 15 dana po dobijanju upotrebne dozvole i tehničkog prijema.
     
    Još 2006. godine ambulanta broj četiri iseljena je iz zgrade poznatije pod nazivom „Ured“ – koja je predviđena za sedište Apelacionog suda u Kragujevcu – a nova lokacija za ovu zdravstvenu ustanovu određena je tek kada su rešeni imovinsko-pravni problemi. Objekat površine 1.200 kvadrata, saznajemo, gradiće se tik uz zgradu sadašnjeg Dispanzera za žene, u Ulici Svetozara Markovića, na placu od oko 17 ari.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE