Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Hrvatskoj planirano poskupljenje gasa za 35 odsto

    Hrvatske građane čeka poskupljenje gasa i to, prema predviđanjima stručnjaka, za čak 35 odsto, javljaju hrvatski mediji.
     
    Hrvatska je prihvatila energetske propise EU koji određuju da se cene energenata formiraju prema tržišnim principima već od ove godine.
     
    Do sada je za hrvatska domaćinstva gas bio socijalna kategorija. Vlada je pre tri godine odredila da Ina distributerima prodaje kubni metar gasa za kunu i 70 lipa, iako gas kupuje po ceni od dve i po do tri kune.
     
    Institut za energetiku priprema za Inu studiju koja bi trebalo da reši pitanje plaćanje gasa. Prema toj studiji, kriterijum za poskupljenje bila bi stambena površina. Cenovne tarife podeljene su na tri kategorije. Prva su stanovi do 35 kvadrata. U drugoj su stanovi od 35 do 55 kvadrata, a svi koji žive u stanovima većima od toga plaćali bi najskuplji gas. Studija je mnoge šokirala.
     
    Predsednik Hrvatskog stručnog udruženja za gas Miljenko Šunjić podsetio je na najavu Vlade o snižavanju cena gasa za industrijske potrošače, ističući da to znači da cenu negde mora i povisiti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE