Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Godina dana novog života DOB-a

    Projekcijom kratkog filma „Samo se jedno mesto na svetu zove dom“ 13. marta u Domu omladine Beograda obeleženo je godinu dana od rekonstrukcije te ustanove.


    Iako je dugi niz godina bio zapušten i nije mogao da funkcioniše punim kapacitetom, sada bi bi Dom omladine trebalo da bude svetionik, ne samo kada je u pitanju domaća produkcija, već i kada je reč o međunarodnoj saradnji, kazao je u obraćanju prisutnima direktor te ustanove Milan Lučić.

    Prema rečima članice gradskog veća Vesne Marjanović ta ustanova bi prema definiciji trebalo da bude kulturno – obrazovna institucija. U proteklih godinu dana DOB je okupio publiku za raznorodne programe ali je uspeo da očuva svoj identitet, smatra Marjanović.

    „Otvaranjem svojih vrata, holova i sala različitim žanrovskim, multimedijalnim, interdisciplarnim, međukulturalnim, vladinim i nevladinim, lokalnim i globalnim, elitnim u subkulturnim projektima i inicijativama, Dom omladine polako počinje da dobija obrise novog modela društveno odgovornog, filantropskog i multimedijalnog kulturnog centra Beograda“, navodi se u filmu „Samo se jedno mesto na svetu zove dom“.

    Ovakva misija DOB-a biće nastavljena i u martu, prema rečima programskog direktora Dragana Ambrozića. On je predstavio martovski program ustanove, posebno izdvajaući ciklus tribina „Filozofski testament Zorana Ðinđića“ i muzičke festivale „Todo Mundo“ i „Long Night“.

    Domu omladine Beograda otvorio je svoja vrata 25. februara prošle godine posle šest godina renoviranja. Za godinu dana je realizovano oko hiljadu i po različitih programa, uključujući 96 koncerata, jedan džez festival, novi pozorišni festival, skoro 600 filmskih programa i niz filmskih festivala, 60 izložbi, 164 tribine, više od 100 književnih i 300 psiholoških radionica.

    Reskonstrukcijom ustanove renovirane su sve sale, uvedena je najbolja oprema za zvuk i napravljen lift za osobe sa invaliditetom. Za radove je izdvojeno više od trista miliona dinara, od čega je trećinu donirala ambasada SAD u Srbiji.

    Iz DOB-a procenjuju da je kroz njihova vrata za ovih godinu dana prošlo oko sto pededset hiljada ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE