Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Opština Pirot i „MGB investment“ grade ekološko naselje na Staroj planini

    Opština Pirot donela je, na inicijativu kompanije „MGB investment“, odluku o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju ekološkog naselja na Staroj planini.

    Naselje će biti građeno na 2,5 hektara u ataru sela Zaskovica, u blizini Jabučkog ravništa, sa pirotske strane planine.

    – Ideja je da se izgrade prvi smeštajni kapaciteti na delu planine koji pripada opštini Pirot – kaže za „eKapiju“ Andrej Mančić, direktor Javnog urbanističkog preduzeća“Pirot“ koje je angažovano za izradu plana detaljne regulacije.

    – Kompanija „MGB investment“ uradiće pilot ekološko naselje gde bi bilo desetak objekata, sa jednom centralnom zgradom bruto površine 50-100 m2. Objekti će biti izgrađeni od prirodnih materijala koji mogu da se nađu na Staroj planini i biorazgradivi su, ali tačan sadržaj i smeštajni kapaciteti budućeg kompleksa još nisu utvrđeni.

    Kako Mančić ističe plan detaljne regulacije bi trebalo da bude gotov do kraja godine, a paralelno će se pristupiti i projektovanju.

    Radovi će biti finansirani putem javno-privatnog partnerstava opštine Pirot i beogradske kompanije „MGB investment“, a ugovor bi prema Mančićevim rečima trebalo da bude potpisan u narednih mesec dana. Tačan iznos investicije još nije poznat.

    Ekološko naselje biće udaljeno 500-700 m od novoizgrađenog hotela „Stara planina“, na nadmorskoj visini 1.400-1.500 m. Kako se pomenuti kompleks na Jabučkom ravništu nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine, ekološko naselje predstavljaće prvu turističku investiciju na pirotskom delu, a kako kažu u opštini Pirot, biće namenjeno turistima koji žele da odmaraju u skladu sa ekološkim principima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE