Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posle šest godina počinje izgradnja zdravstvene stanice

    Izgradnja kragujevačke zdravstvene stanice 4, koja je pre šest godina iseljena iz centra grada u privatni objekat u blizini Kliničkog centra, počeće u ponedeljak, 19. marta, najavio je danas član gradskog veća Kragujevca za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević.


     
    „Površina tog objekta u čijem sklopu će biti i školski dispanzer je 1.200 kvadratnih metara, vrednost investicije je 88 miliona dinara i gradiće se u nesporednoj blizini Dispanzera za žene u ulici Svetozara Markovića“, rekao je Vasiljević na redovnoj konferenciji za novinare.

     
    Naglašavajući da je beogradska firma Projektomonteza-Deneza m, na tenderu dala najpovoljniju ponudu po sistemu „ključ u ruke“, Vasiljević je rekao da je to prvi put da izvođač finansira građevinske radove, a da će ih naručilac, gradska uprava, platiti 15 dana po tehničkom prijemu objekta i izdavanju upotrebne dozvole.

     
    Zdravstvena stanica 4 Doma zdravlja u Kragujevcu je iseljena iz zgrade Instituta za javno zdravlje u centru grada, jer je tada odlučeno da se u tu zgradu, poznatiju kao „Ured“, nakon njene rekonstrukcije useli Apelacioni sud.
     
    To se do danas nije dogodilo, kako je obrazloženo zbog nedostatka sredstava, ali je za zdravstvenu stanicu 4 iseljavanjem u privatni objekat mesečno plaćana zakupnina od 10.000 evra, odnosno 120.000 evra godišnje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE