Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Orden Legije časti reditelju Pavelu Lunginu

    Ruskom reditelju Pavelu Lunginu u ambasadi Francuske u Moskvi uručen je orden Legije časti, prenosi danas AFP.

     
    Veza ovog reditelja i Francuske počela je još njegovim filmom „Taksi-bluz“ iz 1990. za koji je Lungin dobio nagradu za režiju u Kanu. Film je priča o ruskom društvu tokom vladavine Gorbačova.
     
    „Osećam se dobro. Žao mi je što mi je majka umrla jer je ona mnogo volela Francusku. Živela je u Francuskoj kada je bila mlada. Od nje sam naučio francuski i zbog nje volim Francusku. Šteta što nije ovde da vidi ovo“, rekao je Lungin na ceremoniji dodele jedne od najvećih počasti francuske države.
     
    „Moja veza sa Francuskom je očigledna. Uzajamno se volimo“, rekao je reditelj i naglasio da će i dalje snimati filmove koji se ne bave samo Rusijom već su interesantni i ostatku sveta.
     
    Ruski reditelj jevrejskog porekla domaćoj publici poznat je po filmovima „Ostrvo“, „Dirigent“, „Car“. Lungin je već nosilac francuskog Ordena umetnosti i književnosti, a od prošle godine je u saradnji sa kolegama iz Francuske formirao Rusko-francusku akademiju filmske umetnosti, koja će pomagati pojavi rusko-francuske koprodukcije i popularizovati ruski film u Evropi.
     
    Reditelj trenutno, kako prenosi Glas Rusije, radi na savremenoj adaptaciji „Pikove dame“ Aleksandra Puškina koja bi trebalo da bude psihološki triler sa elementima opere.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE