Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova grupa građana „Za zdravstvo Apatina“

    „Za zdravstvo Apatina“ zvaće se grupa građana koju će formirati grupa pacijenata iz Apatina i Prigrevice, nezadovoljna zdravstvenom zaštitom u opštini i odnosom prema pacijentima. Nosilac liste biće dr Miodrag Pavlović, lekar kardiolog u apatinskom Domu zdravlja.
     
    – Na ultrazvuk srca čeka se više od godinu i po dana, na holter 24 časa, EKG više od šest meseci, na holter krvnog pritiska više od mesec i po dana, u apoteci Doma zdravlja nema neophodnog insulina za dijabetičare, kao i drugih lekova, zbog čega Apatinci moraju da putuju u somborske apoteke po lekove. Liste čekanja na pregled prelaze zakonski okvir od mesec dana, a overavanje uputa za teže obolele u većim centrima su prava „noćna mora“ – navodi dr Pavlović, i naglašava da bi se boljom organizacijom rada mogla skratiti lista čekanja u apatinskom Domu zdravlja, te da bi se kompletne laboratorijske analize mogle obavljati u apatinskom Domu zdravlja, umesto da se usmeravaju u skupe privatne ordinacije.
     
    Pacijent Đuro Pećanac ističe da je imao nekoliko operacija na srcu, debelom crevu i jetri i da je, kao težak bolesnik, doživeo nekoliko neprijatnosti u Domu zdravlja.
     
    – Apatinci izdvajaju za samodoprinos godinama i deo tih sredstava, koji se troše na beznačajne stvari, mogao bi da se upotrebi na opremanje službi Doma zdravlja koje su potpuno zapostavljene – kaže Pećanac, koji se aktivno uključio u rad ove GG, sa ciljem da u lokalnom parlamentu dobiju bar jedno odborničko mesto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE