Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Festival studentskog filma od 15. do 18. marta u Kinoteci

    Trinaesti festival studentskog održaće se od 15. do 18. marta u Muzeju jugoslovenske kinoteke, a biće prikazano 40 filmova iz više zemalja.

    Glavni program obuhvatiće projekcije filmova studenata evropskih i svetskih akademija i filmove studenata fakulteta u Beogradu koji školuju filmske stvaraoce.

     
    Selekcioni tim festivala je od 200 pristiglih odabrao 40 filmova, a za „Gran pri“ takmičiće se filmovi iz 15 zemalja – Francuske, Izraela, Nemačke, Kanade, Slovačke, Španije, Argentine, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Švajcarske, Češke, Danske i Srbije.

     
    U žiriju ovogodišnjeg festivala su izvršni direktor „Studija B“, Jugoslav Pantelić, reditelj Vladimir Tagić i reditelj i upravnik Muzeja jugoslovenske kinoteke, Dinko Tucaković.

     
    Edukativni program u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Novi Beograd obuhvatiće radionicu „Budućnost filma za ljubitelje sedme umetnosti“ koju će držati filmski reditelji Nikola Ležaić, Nikola Ljuca i drugi.

     
    Prateći programi biće u Ustanovi kulture „Parobrod“, među kojima je i izložba „Filmografija – jedna scena, rečito putovanje“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE