Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stanković: 13.600 radnika dobilo posao mimo RFZO

    Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je da u zdravstvu ima 13.600 radnika čije zapošljavanje nije ugovoreno sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje i da treba razjasniti ko ih je primio i po kojem osnovu.
     
    „Tako neki dom zdravlja ima ugovore sa 82 osobe više od normativa. Stiče se utisak da nekad veće pravo imaju direktori zdravstvenih ustanova nego ja kao ministar“, rekao je Stanković u intervjuu za današnje izdanje lista „Politika“.
     
    Stanković je kazao da je solidan broj ljudi u zdravstvenom sistemu smenjen i da je činjenica da postoje ogromne nepravilnosti u funkcionisanju zdravstvenih ustanova.
     
    Ministar je kazao da u Srbiji postoje zdravstvene ustanove koje izgledaju kao vasionski brod, a da postoje i one u koje je strašno i ući, navodeći bolnicu u Pančevu.
     
    Ministar je takođe naglasio da postoji dug od 840 miliona evra zbog neplaćanja zdravstvenog osiguranja i da bi, ako to ne plate građani preko zdravstvenog osiguranja ili država iz nekih svojih izvora, višegodišnje neodgovorno ponašanje velikih firmi i njihovo nepoštovanje zakona dovelo do urušavanja zdravstevnog sistema.
     
    Tada bi građanima bio uskraćen paket besplatnih zdravstvenih usluga i oni bi sami morali da ih plate„, rekao je Stanković. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE