Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građevinci iz Srbije otputovali u Soči

    Grupa od 125 gradjevinskih radnika „Puteva Užice“ otputovala je čarter letom iz Beograda za Soči, crnomorski turistički centar u Rusiji, gde će graditi objekte za zimsku Olimpijadu 2014.
     
    „Putevi Užice“ su prošlog meseca potpisali u Sočiju ugovor o izgradnji olimpijskih zdanja u vrednosti od 265 miliona dolara i to je jedino srpsko preduzeće angažovano na tom poslu u Rusiji.
     
    Generalni direktor Milan Bojović je rekao da to preduzeće treba da izgradi više od 10 objekata za smeštaj sportista i novinara, medju kojima su i hoteli sa pet i četiri zvezdice, a ukupna vrednost svih dobijenih poslova u Sočiju je oko 750 miliona dolara.
     
    Poslednji ugovor je za gradnju kompleksa Olimpijski univerzitet od 92.000 kvadrata, naveo je generalni direktor Bojović dodajući da se tu već izvode radovi na betonskoj konstrukciji, na osnovu prethodnog ugovora.
     
    Prvi put dobijamo veliki posao po sistemu ‘ključ u ruke’ i kratak je rok od 14 meseci, ali na osnovu iskustva i referenci koje imamo u Sočiju, investitori veruju da ćemo završsiti na vreme“, naveo je Bojović.
     
    „Mi u Sočiju sada imamo 3.000 zaposlenih, od čega je 35 odsto iz Srbije ili oko 1.000 radnika, izmedju 10 i 15 odsto su Rusi, a ostalo su Moldavci, Tadžikistanci, Uzbekistanci…“, rekao je čelnik „Puteva Užice“. Bojović je istakao da su na projektima u Sočiju glavni ljudi iz Srbije, ceo menadžment i važni majstori.
     
    U prethodnih dvadesetak dana za izgradnju Olimpijskog univeziteta, prema Bojoviću, prijavilo se više od 700 radnika, a u subotu je otputovala prva grupa radnika koji su na beogradskom aerodromu rekli Tanjugu da kreću u Soči sa puno optimizma.
     
    „Putevi Užice“ planiraju na svim projektima u Sočiju da angažuju ukupno oko 5.000 radnika.
     
    Generalni direktor Bojović je primetio da „Putevi Užice“ imaju problem da nadju dobre majstore da na srpskom tržištu. On je naveo da se svaki radnik testira probnim radom na gradilištima „Puteva Užice“ po Srbiji, koje traje od 20 do 30 dana, nakon čega se odredjuju njegove sposobnosti, da li će ili šta raditi u Sočiju.
     
    Na poslovima u Sočiju plata se kreće od sedam dolara po satu za radnike sa najmanjim stepenom stručnosti, plus tri obroka, smeštaj i avio karta, rekao je Bojović koji je naglasio da su radnicima, takodje plaćeni porezi i doprinosi, kao da su zaposleni u Srbiji.
     
    Investitor projekta za izgradnju Olimpijskog univerziteta je ruska finansijska grupacija „Interos“, a podizvodjač je užičko preduzeće „Jedinstvo“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE