Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi regionalni skup vinogradara i vinara „Vinodeljstvo“

    Prvi regionalni skup vinogradara i vinara „Vinodeljstvo“ biće održan sutra u Sremskim Karlovcima, a cilj skupa je da se pokrenu nove snage u vinogradarstvu i vinarstvu, kao i da se nastavi tradicija proizvodnje kvalitetnih vina.

    Na skupu će, osim eminentnih stručnjaka i predavača iz Srbije i regiona, učestvovati i državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković.

    Vinski turizam u Srbiji u poslednjih nekoliko godina postaje sve značajnija privredna grana, a početkom 2010. godine pokrenut je i projekat vinske signalizacije Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Sektora za turizam, u okviru koga je definisano devet Vinskih puteva Srbije.

    Kvalitetno vino, uređene vinarije i zanimljivi prateći sadržaji utiču na atraktivnost vinskih proizvoda koji se nude posetiocima u okviru turističke ponude.

    Za proizvođače vina, vinski turizam otvara čitav spektar mogućnosti neposrednog plasmana kvalitetnog vina u direktnom kontaktu sa posetiocima, a oživljavanje vinogradarskih regiona kako bi ovaj vid turizma dobio veću perspektivu predstavlja veliku šansu za razvoj privrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE