Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Snima se srpsko-turski „Janičar“

    Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Ðurić primio je danas, 28. februara zamenika gradonačelnika turskog grada Burse Emira Kemala Baskadasa i članove tima, koji u saradnji sa srpskim producentima realizuju srpsko- turski igrani film „Janičar“.


    Reč je o prvoj srpsko-turskoj koprodukciji, priči o dvojici braće, koja sudbinom i istorijskim lomovima bivaju razdvojena u ranom detinjstvu. Jednog brata, Vasilija, usvaja hrišćanska porodica, a drugi Numan, kao mladi janičar, postaje vezirov miljenik, navodi se u saopštenju.

    Baskades je istakao da turski grad Bursa ima veoma dobru saradnju sa gradovima u Srbiji, pre svega u oblasti obrazovanja i kulture, te da zajednički projekti poput filma „Janičar“ svakako dopinose jačanju veza između dve države.

    Baskades je ovom prilikom pozvao predstvanike Srbije da u junu učestvuju na značajnoj kulturnoj smotri, najvećem evropskom folklornom festivalu koji se održava u Bursi.

    Ðurić je istakao da je Turska naš značajan partner u brojnim oblastima, te da je važno unaprediti međusobnu saradnju dveju zemalja.

    „Kultura je dobar ambijent u kome treba graditi mostove saradnje izmedu Srbije i Turske“, rekao Ðurić i dodao da u našoj zemlji postoji pozitivan odnos prema turskoj kulturi.

    Režiser filma „Janičar“ je Zorica Bogičević, a producent Zoran Petrović, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE