Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privodi se kraju adaptacija doma zdravlja Rakovica

    Kompletna adaptacija potkrovlja u Domu zdravlja „Rakovica“ u Ulici kraljice Jelene 11 privodi se kraju. Grad Beograd je obezbedio sredstva, pa je na ovom domu zdravlja najpre postavljen kosi krov i ugrađeni su PVC prozori i vrata, dok se na adaptaciji potkrovlja druge zgrade na broju 22 uveliko radi.

    – Radovi bi trebalo da budu gotovi za mesec dana i Rakovičani će na gotovo 600 kvadratnih metara dobiti najmodernije opremljen prostor za pružanje zdravstvenih usluga – kaže za Beoinfo direktorka ove zdravstvene ustanove dr Tanja Đukić Janković.

    Ona dodaje da su kvalitet i uslovi rada, kao i zdravstvena zaštita pacijenata, ovim radovima znatno unapređeni, podsećajući da u ovom domu zdravlja stolarija nije menjana od 1957. godine, kada je objekat izgrađen.

    – Prozori su se zatvarali rajberom, a pojedini nisu mogli ni da se otvore. Objekat u kome se nalaze predškolski i školski dispanzer, dispanzer za žene i stomatologija imao je ravan krov, a oluk je bio u zidu, pa je voda neprestano prodirala unutra i kvasila električne instalacije. Sada je postavljen kosi krov sa kompletnom termoizolacijom, a stavljeni su i oluci. Upravo je veliki sneg ove zime pokazao da je urađena prava stvar – sneg postepeno klizi sa krova, a zbog novih vrata i prozora sada je prostor znatno zagrejaniji – kaže dr Tanja Đukić Janković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE