Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Donacija hidžaba (spavaćica) za novopazarsku bolnicu

    Gradska uprava Novog Pazara danas će odneti u Zdravstveni centar 30 kompleta spavaćica i marama (hidžaba) namenjenih muslimankama iako je ta donacija odbijena.

    Naime, direktor Zdravstvenog centra Avdo Ćeranić nedavno je odbio donaciju sa obrazloženjem da ona nije u skladu sa propisima.

    Kako je Tanjugu rekao član Gradskog veća Novog Pazara Seadetin Mujezinović, Gradska uprava se od 1. januara ove godine, koja je proglašena godinom beba, uključila u akciju da svakom novorođenčetu uruči neki poklon.

    Pre izvesnog vremena, ispričao je on, u razgovoru sa lekarima Ginekološkog odeljenja, članovima Gradske uprave je saopšteno da im nedostaju spavaćice za muslimanke koje se pokrivaju, odnosno da su im potrebne spavaćice koje pokrivaju celo telo, i marame za kosu.

    „Mi smo naručili šivenje trideset kompleta, spavaćica i marama i pismom smo se obratili načelniku Ginekologije kako bi ga obavestili da smo spremili takvu donaciju“, objasnio je Mujezinović.

    On je kazao da je od direktora Ćeranića dobijen odgovor da to neće biti moguće, odnosno da je Zdravstveni centar u Novom Pazaru gradska bolnica i ne dolazi u obzir bilo kakva vrsta diskriminacije.
    Ćeranić je ranije danas lokalnim medijima rekao da je bolnica gradjanska ustanova u kojoj se primenjuju ista pravila za sve pacijente bez obzira na veru, nacionalnost i pol.

    On je kazao da je reč o stavu stručnog kolegijuma koji smatra da svako ima pravo da se oblači kako želi, ali da je ambijent bolice uspostavljen u skladu sa zakonom i ne sme biti drugacija od drugih bolica u zemlji.

    Ćeranić je priznao da nije ni video spavaćice koje je pripremila Gradska uprava, dodavši da je bilo dovoljno da bi time bila diskvalifikovana određena grupa žena koje se ne odevaju po islamskim propisima.

    Ipak, on kaže da generalno nema ništa protiv donacije, i da je toj bolici potrebno, čak, hiljadu spavaćica i pidžama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE