Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beogradska filharmonija nastupa uprkos hladnoći

    Beogradska filharmonija će i pored vanredne situacije uzrokovane niskim temperaturama, održati koncert u svom redovnom terminu u petak, 10. februara u Kolarčevoj zadužbini, saopštila je Filharmonija.
     
    Dirigent koncerta je omiljeni gostujući dirigent Beogradske filharmonije Uroš Lajovic, njen nekadašnji šef-dirigent, od 2001. do 2006.godine, a solista je solo klarinetista BF Ognjen Popović. 

    Kako je ranije najavljeno, Beogradska filharmonija ove sezone posvetiće posebnu pažnju svojim najboljim pojedincima, mladim, ambicioznim muzičarima koji su posvećeni svom poslu. 
     
    Devet mladih muzičara Beogradske filharmonije nastupiće kao solisti ispred svojih kolega, a kroz kampanju „Prepoznavanje“ ovi originalni mladi ljudi od 22 do 35 godina, predstaviće Filharmoniju kakva ona u svojoj suštini jeste, mlada i puna pozitivne energije, istaknuto je u saopštenju. Tokom kampanje ovi muzičari u medijima će predstavljati Beogradsku filharmoniju kroz svakodnevni život orkestarskog muzičara, ali i kroz lične, intimne životne priče. 

    Klarinetista Popović je jedan od devetoro solista iz orkestra BF koji su ove sezone odabrani kao uspešni pojedinci, ali i kao tipični predstavnici nove generacije muzičara Filharmonije. Muzičar iz Pančeva, Popović se školovao u Srbiji i Nemačkoj, gde danas gradi uspešne karijere, solo klarinetista je u orkestru BGF, osnivač i frontmen poznatog etno-džez sastava „Ognjen i prijatelji“, predaje i na čuvenoj akademiji za kamernu muziku „Villa Musica“ u Nemačkoj. 

    Za sebe kaže da je muzički fanatik koji ne može da ostane veran samo jednom muzičkom žanru, pa ne čudi što je briljirao svirajući solo na koncertu Stinga u Beogradu prošle godine. Takođe se uspešno oprobao kao umetnički direktor Klasik festa, prvog festivala klasične muzike u rodnom Pančevu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE