Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izgradnja doma zdravlja u Surčinu čeka građevinsku dozvolu

    Iako ga čekaju već 40 godina, Surčinci će morati još malo da se strpe dok ne počne izgradnja novog doma zdravlja. Parcela od 96 ari u Ulici braće Puhalović je određena, projekat urađen, na tenderu od devet izvođača pobedila građevinska firma „Akord inženjering“, a radovi, koji bi trebalo da traju godinu dana, još nisu ni počeli. Kako saznaje „Danas“ još uvek se čeka građevinska dozvola.
     
    – Spremni smo za početak gradnje, inače ne bi ni učestvovali na tenderu, ali još se ne zna kada ćemo početi, jer nikakve informacije još nismo dobili od Grada, koji je inače finansijer tog objekta – rekli su Danasu u firmi „Akord inženjering“, sa kojom je Agencija za investicije grada Beograda sklopila ugovor.
     
    Prema projektu, izgradnja objekta od skoro 5.000 m2 trebalo je da počne još u junu prošle godine. Predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević kaže za Danas da je opština na vreme otkupila zemljište, izvršila prenamenu i platila projekat, što je koštalo oko 50 miliona dinara, ali da je kasnije Sekretarijat za urbanizam imao primedbe na projekat, pa je trebalo vremena da se unesu izmene.
     
    – Bilo je primedbi oko uređenja prostora, nije bilo projektom predviđeno ni sklonište u slučaju opasnosti i još neke stvari, tako da je sada to izmenjeno, sva dokumentacija je gotova samo se čeka građevinska dozvola. Očekujem da najkasnije do ponedeljka i nju dobijemo – rekao je za Danas predsednik opštine Surčin. On je izrazio nadu da će radovi početi tokom ovog meseca, kada vremenski uslovi to dozvole. Izgradnju doma zdravlja u Surčinu finansiraće Grad, a vrednost investicije je oko 400 miliona dinara.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE