Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vranje: Zdravstveni centar pred zatvaranjem

    Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je presudio u korist lekara koji su tužili Zdravstveni centar, jer je tadašnji direktor dr Miroljub Stanković ukinuo specijalistima isplate naknade za rad nedeljom i sada ovoj ustanovi preti blokada računa, jer prema nezvaničnim podacima sa računa Zdravstvenog centra u Vranju trebalo bi da bude naplaćeno preko pet miliona dinara.
     
    „To su neke stvari koje sam nasledio i koje jesu problem. Ja četiri godine pokušavam da svim lekarima objasnim da je Zdravstveni centar ustanova gde svi mi zarađujemo platu i da blokada računa nikome ne odgovara“, kaže direktor Zdravstrvenog centra dr Uroš Trajković.
     
    Inače odluku da se lekarima specijalistima ukinu nadoknade za prekovremeni rad, u šta spada rad nedeljom i praznicima, doneo je 2006. godine tadašnji direktor dr Miroljub Stanković, jer navodno nije bilo para ni za osnovne stvari koje su potrebne za normalno funkcionisanje zdravstvene ustanove. Još po donošenju te odluke Sindikat lekara i farmaceuta započeo je borbu za prava lekara.
     
    “ Posle toliko godina sud je pokazao da smo bili u pravu kada smo tadašnjem menadžmentu pokušavali da dokažemo da su povređena prava lekara. Zanimljivo je da, kada je tadašnji zamenik direktora dr Uroš Trajković preuzeo funkciju, mi smo mu nudili da se to isplati i da se izbegnu sudski troškovi, ali nije bilo dogovora. Danas je ta suma tri puta veća“, kaže dr Dušan Jovanović ,koji je tada predvodio sindikat.
     
    Ali očigledno je došao trenutak za pregovore, pa direktor Zdravstvenog centra dr Uroš Trajković kaže da na sve načine pokušava da sa lekarima nađe model, kako bi dugovanja bila isplaćena, a da ostali ne budu uskraćeni za zarade.
     
    U toku su pregovori sa lekarima na hirurgiji, pokušavamo da nađemo neko kompromisno rešenje koje ne bi ugrozilo ostale zaposlene. Ponudili smo im da dugovanja budu isplaćena u šest do osam rata – kaže on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE