Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Trejler za novi roman Dejana Stojiljkovića „Duge noći i crne zastave“

    Izdavačka kuća Laguna predstavila je trejler za novi roman Dejana Stojiljkovića „Duge noći i crne zastave“. Trejler je urađen u skladu sa najvišim svetskim standardima i po principima izrade najpoznatijih izdavačkih kuća.
     
    Tri viteza. Dva carstva. Jedna bitka koja će promeniti sve. Oluja se približava… I tri viteza joj kreću u susret. Prvi to čini da bi sačuvao tajnu svog gospodara, drugi da bi dobio ruku žene koju voli, a treći da bi zario bodež u samo srce te oluje…

    Proleće je 1386. godine i granice Moravske Srbije potresaju udari osmanlijskih pljačkaških hordi. U jednom od takvih upada, brzi osmanlijski konjanici uspevaju da iz pograničnog manastira ukradu kovčeg čija sadržina je poznata samo srpskom knezu Lazaru Hrebeljanoviću. Čuvši za ove vesti, Lazar odlučuje da pošalje poteru. Za taj zadatak on bira dvojicu pripadnika viteškog Reda Zmaja – svog kuma, Topličkog vojvodu Milana i njegovog pobratima, čuvenog mačevaoca Ivana Kosančića. Njima se pridružuje i mladi i svojeglavi vitez Miloš Obilić koji je zatražio ruku najmlađe Lazareve kćeri.

    Oni kreću u surovu potragu prateći krvavi trag pljačkaša. Od Lazareve prestonice Kruševca do Prilepa gde ih čega stari prijatelj Marko Mrnjavčević i u kome se krije trgovac starinama za koga se priča da je u dosluhu sa demonima. Sve do carskog rizničara u nepristupačnoj tvrđavi Prosek koga čuvaju pripadnici ozloglašenog Ifritovog bratstva.

    U isto vreme, velika osmanlijska vojska čeka utaborena kod Serdike i kada glasovi predaka šapnu na uvo emiru Muratu I da je kucnuo čas, on se odlučuje na pokret. Prvo na udaru je pogranično utvrđenje Pirot čiji je kapetan Lazar Musić, knežev rođak, rešen da umre pre nego li da Osmanlijama preda tvrđavu.

    Na samoj granici hrišćanstva, na bedemima ispred kojih se vijore crne zastave i ratni bubnjevi odjekuju u dugim noćima, bitka za kapije Evrope može da počne.

    Trejler je urađen u produkciji Lagune a od strane Saše Mitrovića, prvog Srbina koji je napravio 3-D film. Trejler je rađen u Firenci, gde gospodin Mitrović predaje digitalnu 3D produkciju na ISIA Firence (Institut za industrijski dizajn). Video rad je urađen u programima After Effects i 3Dmax.

    Muziku za trejler uradio je Saša Trajković – Big Sale – aktuelni polufinalista takmičenja „Ja imam talenat“. Numera pod naslovom „Slava svedržitelju“ biće na sajtu romana www.dugenociicrnezastave.rs dostupna za besplatno preuzimanje u vokalnoj i instrumentalnoj verziji. Još jednu numeru za sajt romana potpisuje i niški etnhno-jazz bend „Eyot“ – u pitanju je instrumental „Horizon/Obzorje“. „Eyot“ su ovih dana nastupili u Kanu kao finalisti konkursa Midem. I ova numera će biti dostupna za besplatno preuzimanje.
     
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE