Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koncertna proslava 80 godina postojanja Velike dvorane Kolarca

    Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca obeležiće 80 godina postojanja Velike dvorane 4. februara, na dan kada je 1932. godine svečano otvorena Velika dvorana koncertom Beogradske filharmonije. Kolarčeva zadužbina najavila je povodom ovog jubileja muzički vikend od 3. do 5. februara.
     
    Violinista Nemanja Radulović u petak, 3. februara na „Koncertu pre koncerta“ izvešće „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija. U subotu 4. februara, na gala koncertu Radulović će nastupiti uz ansamble Đavolji triler i Double Sens, sa pijanistkinjom Suzan Manhof na klaviru. Na programu su dela Ludviga van Betovena, Pabla Sarasatea, Aleksandra Bogojeva Sedlara i Vivaldija. Na promenadnom koncertu, u nedelju 5. februara u 11 sati nastupiće deca naših poznatih umetnica, pijanistkinje Nataša Veljković i Alisa Bešević pratiće svoje mlade i uspešne ćerke, Veljković violinistkinju Milicu Zulus a Bešević flautistkinju Marijanu Buslehner. Muzički vikend povodom jubileja završava se u nedelju koncertom violiniste Robija Lakatoša i njegovog ansambla koji izvodi originalnu mađarsku, cigansku muziku i na poseban način je kombinuje sa klasikom, romansama, šlagerima, muzičkim temama Balkana, ali i džez standardima. 

    Povodom 80. rođendana Velike dvorane održaće se i panel diskusija na kojoj će predstavnici muzičkih centara i koncertnih dvorana Evrope: Budimpešte, Ljubljane, Podgorice, Zagreba, Beča i Brisela razgovarati o međusobnim aktivnostima i saradnji u uslovima aktuelne ekonomske krize. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE