Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neispravni lekovi u Pakistanu ubili najmanje 27 osoba

    Vlasti pakistanske pokrajine Punjab povukle su iz upotrebe neispravne lekove od kojih je u poslednjih mesec dana umrlo najmanje 27 osoba, objavili su pokrajinski predstavnici zdravstvenih službi.

     
    U gradu Lahoreu na istoku zemlje hiljade doza neispravnih lekova besplatno je davano u punjabskom kardiološkom institutu.
     
    „Nastojimo povući sve lekove izdate u toj bolnici“, rekao je Jehanzeb Khan, pokrajinski sekretar za zdravstvo.
     
    Predstavnici bolnice su rekli da je u poslednjih mesec dana izdato hiljade recepata. Istražitelji sumnjaju da su za simptome kod obolelih, koji uključuju teško krvarenje, odgovorni sitni komadi metala. Zbog simptoma uzrokovanih neispravnim lekovima u bolnicama u Lahoreu je hospitalizovano više do stotinu osoba.
     
    Izvori iz zdravstvenih službi su rekli da je broj mrtvih zbog tih lekova mnogo viši od službenog. Vlada je zabranila pet lekova za koje se veruje da su kontaminirani metalom, a policija je zbog slučaja uhapsila tri osobe. Najmanje je jedna farmaceutska kompanija zatvorena.
     
    „Zajednička stvar svim pacijentima je bila oboljenje srca i da su lekove dobijali u punjabskom kardiološkom institutu“, rekao je jedan član pokrajinskog saveta za ispitivanje slučaja.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE