Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Narodno pozorište gostuje u Dizeldorfu

    Narodno pozorište u Beogradu gostovaće posle četiri decenije ponovo u Nemačkoj, gde će u petak i subotu 27. i 28. januara u Dizeldorfu izvesti „Bahantkinje“ u režiji švedskog reditelja Valdemara Holma, saopšteno je iz nacionalnog teatra.
     
    Reditelj Holm prikazao je na moderan način univerzalnu borbu racionalnog i iracionalnog u Euripidovoj priči o širenju Dionizijskog kulta u Grčkoj i protivljenju kralja Tebe Penteja bahanalijama, po antičkom pesniku najmilijeg i najstrašnijeg boga.

    On svesno ne želi da se nadoveže na antičku mitologiju, već pokušava da iza zbivanja tragedije otkrije momente komedije, a zajedno sa ansamblom, za to pronalazi odgovarajuće slike i muziku u šezdesetim. godinama prošlog veka, dodaje se u saopštenju.

    U predstavi glume Nenad Stojmenović, Marko Nikolić, Tanasije Uzunović, Aleksandar Srećković, Slobodan Beštić, Radmila Živković, Stela Ćetković, Nela Mihailović, Jelena Helc i Daniela Kuzmanović.

    Poslednji put Narodno pozorište gostovalo je u Nemačkoj 1971. godine, kada je u Bonu, Manhajmu, Remšajtu i Frankfurtu izvedena predstava „Koštana“ Bore Stankovića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE