Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „You Tube“ pokreće sopstveni filmski festival

    Internet sajt „YouTube“ pokrenuće onlajn filmski festival, čijih će deset finalista biti poslato na filmski festival u Veneciji, prenosi danas AP.
     
    Video sajt, koji je u vlasništvu kompanije „Google“, saopštio je danas da će „Your Film Festival“ (Vaš filmski festival) prikazivati kratke filmove trajanja do 15 minuta i da će prijave primati od 2. februara do 31. marta.
     
    Producentska kompanija reditelja Ridlija i Tonija Skota „Scott free productions“ izabraće 50 polufinalista. Ti filmovi biće prikazani preko YouTube-a i publika će onda birati favorite.
     
    Deset finalista biće poslato na 69. venecijansku Mostru.

     
    Ridli Skot će biti predsedavajući žirija, koji će izabrati pobednika, koji će biti nagrađen sa 500.000 dolara od Jutjuba, kako bi producirao delo, zajedno sa kompanijom „Scott free“.
     
    Iako svako može da se prijavi, YouTube se nada da će učešće uzeti mahom mladi filmski stvaraoci.
     
    „Karijeru sam počeo sa kratkim filmom pre 50 godina i to što ću pomagati mladim filmskim stvaraocima je fantastično“, rekao je Skot.
     
    YouTube je i ranije održavao filmska takmičenja, ali je ovaj festival mnogo većeg opsega. Strani filmovi imaće titlove, a jedino ograničenje je da učesnici moraju da budu stariji od 18 godina i da filmovi nisu nigde prikazani od 1. januara 2010.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE