Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Leonard Koen „peva bluz“ na svom novom albumu

    Nakon četiri i po decenije muzičke karijere, Leonard Koen (77) je pomislio kako bi konačno mogao da peva bluz. Kanadski pesnik i kantautor to upravo i čini u svom najnovijem, 12. studijskom albumu „Old Ideas“ koji je snimio nakon osam godina pauze i koji će se pojaviti na tržištu 30. januara.


    Album „Old Ideas“ sadrži deset novih pesama od kojih pojedine, svojim zvukom bendža i gitara, imaju jasnu bluz notu.
     
    – Oduvek sam voleo bluz, ali sam dugo imao utisak da nemam pravo da ga pevam. Sada, međutim, imam dozvolu da pevam bluz. Osećam da mogu da koristim tu formu – kazao je danas muzičar na konferenciji za štampu u Parizu, prenosi AFP.

    U „Old Ideas“, Koen pokreće teme koje se često vraćaju u njegovim pesmama: duhovnost, ljubav, seksualnost, vreme koje prolazi, smrt.

    Poznati muzičar koji je dugo bolovao od depresije, navodi da je bio „prilično raspoložen“ dok je pisao ove pesme od kojih su neke nastale još 2007.

    – Depresija je polako isčezla i više se nije vraćala sa nekadašnjom surovošću koja me je pratila tokom većeg dela mog života. Ona više nije tu i nadam se da se više nikada neće vratiti – objasnio je Koen.

    Kao protivtežu ozbiljnosti tema u svojim pesmama, Koen rado koristi humor i samopodsmevanje.

    Primoran finansijskim teškoćama da se vrati na scenu, Leonard Koen je od 2008. do 2010. obišao svet u okviru turneje koja je dobila najviše ocene kako publike tako i kritike. Upitan za eventualni povratak na scenu i u 2012, odgovorio je da o tome razmišlja, ali da je to veoma neizvesno.

    Snimanje novog albuma je, pak, daleko izvesniji projekat.

    – Imam puno nedovršenih elemenata. Dovoljno za novi album na kome sada radim. Ako Bog da, biću u prilici da snimim još jedan album za godinu dana – kazao je Koen.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE