Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bugarin: Razvojnoj banci neophodno je milijardu evra

    Budžet koji je predviđen za Razvojnu banku od 400 miliona evra je nedovoljan i trebalo bi da iznosi milijardu evra, izjavio je u  predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

    On je novinarima u PKS kazao da Razvojna banka Srbije mora da ima kapacitet od milijardu evra koja bi mogla da bude stavljena u funkciju podsticaja privrede. Bugarin je dodao da su u Zakonu o Razvojnoj banci napravljeni propusti „koji nisu činjeni u zemljama u regionu“ , i naveo da je Komora uputila niz amandmana kako bi taj pravni akt bio poboljšan.

    „Treba da imamo Razvojnu banku koja će imati adekvatan nivo kapitalizacije i finansijska sredstva koja će podržati velike razvojne i infrastrukturne projekte“, kazao je Bugarin.

    On je rekao i da očekuje da će poboljšani Zakon o Razvojnoj banci uskoro stupiti na snagu i da će ta banka uskoro biti osnovana te da će ostvariti svoju funkciju a to je podrška domaćoj privredi.

    Vlada je krajem prošle godine usvojila Predlog zakona o Razvojnoj banci koji je prosledila Skupštini Srbije na razmatranje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE