Poznati će tokom „Zlatnog globusa“ jesti – zlato
Glavna stavka na dekadentnom meniju koji će večeras biti poslužen na dodeli nagradaZlatni globus je – zlato, zbog čega borci protiv gladi u svetu nisu baš zadovoljni.
Za dezert koji će biti poslužen na Zlatnom globusu biće korišćeni samo najbolji sastojci. Najbolja čokolada stiže iz Švajcarske, med iz Francuske, lešnici iz Italije, a krem od badema dolazi iz Valencije.
– To je bogat dezert – rekao je poslastičar za svoj specijalitet koji će na kraju biti posut sa pahuljicama i prašinom od 23-karatnog zlata.
Količina zlata koja će biti upotrebljena za ukrašavanje jednog tanjira vredi oko 1.20 dolara, a na svečanosti će biti više od 1.500 tanjira, što znači da je za korišćenje zlata u ovo jelu potrošeno nešto manje od 2.000 dolara.
Aktivisti objašnjavaju da nemaju ništa protiv toga da se bogati ljudi hrane dibro, ali da prezire činjenicu da u državi u kojoj skoro 50 miliona ljudi živi na ivici siromaštva postoji manjina koja bukvalno jede zlato.