Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Premijera „Plej Popović“ 18. januara u Ateljeu 212

    U Ateljeu 212 u toku su poslednje probe za predstavu „Plej Popović“, čija je premijera zakazana za 18. januar na velikoj sceni. Tekst je sastavljen iz delova različitih drama Aleksandra Popovića (1929-1996), koje su adaptirale rediteljka Ivana Vujić i dramaturg Slavenka Milovanović. 

    Uloge igraju Ružica Sokić, Mirko Babić, Danica Ristovski, Ivan Tomić, Maša Dakić i Nikola Rakočević.

    Predstava se realizuje u saradnji Ateljea 212, Kulturnog centra Pančevo i Knjaževsko-srpskog teatra “Joakim Vujić” iz Kragujevca.

    Na specifični stil Ace Popovića, jednog od najboljih i najplodnijih srpskih dramskih autora, ukazuju i podnaslov „bela kafa beli slez carski rez tupo klanje mrsno ždranje“ i imena likova – Zora Šišarka, Momčilo Jabučilo, Majka Janja, Deli Jova, Crkva Ružica, Srđa Zlopogleđa.

    Komad „Plej Popović“ jedinstven je u našoj dramaturgiji, a posvećen je autoru sa kojim je Atelje, zajedno sa najslavnijom generacijom glumaca, stvorio svoj poseban stil igre, svoj duh i započeo put otkrivanja i negovanja domaćih dramskih autora.

    U monumentalnoj fresci istorijskog razvoja Srbije, kroz različite društveno-političke sisteme, Popović analizira ili vrši čas anatomije srpskog naroda.

    „Pitamo se šta nam je činiti? Priklanjati se ličnoj karijeri i različitim partijama ili negovati narod koji neće nestati, već će ostati snažan, ne u Evropi, već u životu“, navodi se u najavi Ateljea 212.

    Scenograf predstave je Mina Ilić, kostimograf Maja Mirković, autorka videa Svetlana Volić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE