Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Loznica: Za žene pregled i bez knjižice

    Preventivno delovanje protiv raka grlića materice i dojke neprekidno traje u Domu zdravlja u Loznici, a ne samo kada se obeležavaju posebni datumi, kaže akušer dr Zoran Nikolić, načelnik Dispanzera za žene.


    Po njegovim rečima, žene u Loznici, Krupnju, Ljuboviji i Malom Zvorniku, više nego ranije vode računa o svom zdravlju, dolazeći na preventivne preglede, ali i dalje mnoge od njih ne shvataju da je to nasušna potreba, kako ne bi zakucale na vrata lekara kada bude prekasno. Prema zvaničnim podacima, u ovom delu Srbije godišnje se otkrije oko 45 novoobolelih žena od raka dojke.

    – Sugrađanke koje dođu na vreme, ili redovno dolaze na preglede grlića materice i dojke, nemaju razloga za strah i zabrinutost – kaže dr Nikolić.
     
    Ako se bolest rano otkrije, šansa za potpuno izlečenje je veća od 90 odsto. Svakako ne treba ignorisati besplatne mamografske i kolposkopske preglede. Procedura za preglede je sasvim jednostavna. On podseća da svaka 12. žena u našoj zemlji oboli od raka dojke, što ukazuje na nužnost prevencije. Već nekoliko godina osoblje lozničkog Doma zdravlja provodi redovne kontrole i spremno je da primi čak i one pacijentkinje koje nemaju zdravstvenu knjižicu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE