Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Domingo prvi vokalni umetnik koji je dobio Volf nagradu

    Tenor Plasido Domingo prvi je vokalni umetnik koji je osvojio izraelsku prestižnu Nagradu Volf, koja se uglavnom svake godine dodeljuje umetnicima i naučnicima za izuzetan doprinos razvoju čovečanstva.
     
    Domingo, dobitnik ovogodišnjeg Volfa, na početku karijere, od 1962. do 1965. nastupao je sa izraelskim nacionalnim operskim ansamblom.
     
    Uglavnom svake godine Fondacija Volf dodeljuje nagrade od 100.000 dolara u šest kategorija: poljoprivreda, umetnost, hemija, matematika, medicina i fizika.
     
    Dosadašnja praksa, međutim, pokazala je da se nagrada ipak ne dodeljuje svake godine, jer je između 2000. i 2009. dodeljeno samo šest nagrada u većini kategorija, a samo četiri za fiziku.
     
    Nagrada koja se dodeljuje od 1978. uživa veliki ugled, te se Volf za fiziku i hemiju smatra najznačajnijim posle Nobelove nagrade.
     
    Domingo je ove godine nagradu podelio sa engleskim dirigentom ser Sajmonom Retlom, izraelskim fizičarem Džejkobom Bekenstajnom, američkim hemičarima Polom Ejlivajsetosom i Čarlsom Liberom,matematičarima Majklom Ešbaherom i Luisom Kafarelijem i Ronaldom Ivansom za polje medicine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE