Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Almodovarovom filmu 16 nominacija za nagradu Goja

    Film Pedra Almodovara „Koža u kojoj živim“ vodi po broju nominacija u trci za ovogodišnje, 26. nagrade Goja, španskog ekvivalenta američkih Oskara.

    Kako prenosi „Holivud riporter“, Najnovije Almodovarovo ostvarenje dobilo je nominacije u čak 16 od 28 kategorija.

    Na drugom mestu je triler Enrikea Urbizua „No Rest for the Wicked“ koji ima 14 nominacija, a na trećem debitanstki film „Eva“ Kike Maljo sa 12 nominacija.

    Veliki broj nominacija označava definitivan kraj zategnutim odnosima između Almodovara i Španske filmske akademije, koju je proslavljeni reditelj napustio pre nekoliko godina, u znak protesta zbog procedure dodele nagrada Goja.

    „Pedro će biti oduševljen ovolikim brojem nominacija“, kazao je producent „Kože u kojoj živim“ i rediteljev brat Augustin Almodovar u izjavi za španski dnevni list „El Pais“.
    Almodovar, koji je od prošle godine ponovo član Akademije, trenutno je na putu za Los Anđeles, gde treba da prisustvuje dodeli Zlatnih Globusa.

    Svečanost uručivanja nagrada Goja održaće se 19. februara u Madridu.

    Među nominovanim za ovu nagradu su još Vudi Alen (za najbolji originalni scenario), Antonio Banderas (najbolju mušku ulogu) i Selma Hajek (najbolju žensku ulogu).
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE