Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompanija „Warner“ i prošle godine rekordno

    Američka filmska kompanija “Warner Bros. Pictures“ ostvarila je u 2011. godini rekordnu zaradu od 4,7 milijardi dolara, saopštio je danas srpski zastupnik te kompanije „Tak“.
     
    „Warner“ je time postao jedini studio u istoriji koji je tri godine za redom ostvario zaradu veću od četiri milijarde dolara.

    Najuspešniji film u protekloj godini „Hari Poter i Relikvije Smrti – drugi deo“, takođe pripada „Warner“-u.

    Na međunarodnom nivou ovaj studio je ostvario zaradu veću od jedne milijarde i to 14. put za redom. Na toj listi zarada je četiri puta prelazila i cifru od dve milijarde, uključujući 2011. godinu kada je ukupna zarada „Vornera“ na međunarodnom nivou bila 2,87 milijardi, čime je zauzeo prvu poziciju u Evropi.

    Predsednik „Warner Bros. Pictures“ grupe Džef Robinov je izjavio: „Tokom 2011. imali smo niz različitih filmova, komedija, akcija, trilera i, naravno, malo magije“.

    „Uspeh delimo sa produkcijskim kućama, kao i sa svima koji su radili naporno, ne samo na samom filmu već i na njegovom približavanju svetskoj publici“, istakao je Robinov.

    Ključna tačka uspeha za studio u 2011. godini bilo je finale najveće filmske franšize o Hariju Poteru – „Hari Poter i Relikvije Smrti – drugi deo“, koji je zaradio više od 1,33 milijarde dolara širom sveta i uvrstio se među tri filma sa najvećom zaradom u istorijii.

    Pored toga, „Vorner“ je imao dosta filmova sa ukupnom zaradom od preko sto miliona širom sveta, među njima „Mamurluk u Bangkoku“ sa 586 miliona, a trenutno aktuelni hit “Šerlok Holms: Igra senki” 286 miliona.

    Za 2012. godinu ovaj studio je pripremio niz atraktivnih filmova – “Gnev Titana” (nastavak hita “Borba Titana”) sa Semom Vortingtonom, Lijamom Nisonom i Rejfom Fajnsom, “Mračne senke” Tima Bartona sa Džonijem Depom, finale Betmen trilogije Kristofera Nolana „Uspon mračnog viteza“ sa Kristijanom Bejlom, Majklom Kejnom, En Hatavej, Gerijem Oldmanom i Morganom Frimenom.

    Tokom ove godine biće prikazani i povratak Pitera Džeksona u Srednji svet sa filmom “Hobit: Neočekivano putovanje”, kao i Baz Lurmanova adaptacija klasika “Veliki Getsbi” sa Leonardom DiKapriom u glavnoj ulozi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE