Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Južne vesti: U Nišu zloupotrebljene milijarde dinara

    Državni revizori otkrili više od milijardu dinara nelegalno utrošenih para iz gradskog budžeta Niša u 2010. godini, piše u dokumentu u koju su sajt Južne vesti imale uvid.
     
    Po ovom Izveštaju, čija autentičnost još nije potvrđena, samo u 2010. godini Gradsko rukovodstvo Niša sprovelo je javne nabavke suprotne zakonu od neverovatnih 640 miliona dinara.
     
    Suprotno propisima, piše u zaključcima ovog dokumenta, sprovedene su i javne nabavkeu Direkciji za izgradnju grada od 190 miliona. Među indirektnim korisnicima budžeta u kojima je bilo zloupotreba navodi se i predškolska ustanova „Pčelica“ u kojoj je zakon o javnim nabavkama prekršen za preko 30 miliona dinara.
     
    Naročitu pažnju revizori su posvetili poslovnim aranžmanima koje je Grad Niš realizovao sa avio-kompanijama Wind jet iz Italije i crnogorskim Montenegro airlines. Po nalazu revizora, Grad je ovim kompanijama isplatio više od 200 miliona dinara bez raspisivanja tendera.
     
    U Izveštaju koji je Državna revizorska institucija prošle nedelje prosledila Skupštini Srbije, posebno poglavlje posvećeno je i „uslugama informisanja javnosti“, odnosno spornim ugovorima koje je gradonačelnik potpisivao sa brojnim marketinškim i PR agencijama, dnevnim novinama i produkcijskim kućama.
     
    Podsetimo, ukupan budžet Grada Niša u 2010. godine bio je manji od 6 milijardi dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE