Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RTS ipak neće snimati film „Crnjanski“

    Tridesetak univerzitetskih profesora na čelu sa prof. dr Milom Lomparom, predsednikom Fondacije Miloš Crnjanski, uputilo je 23. decembra otvoreno pismo Aleksandru Tijaniću, generalnom direktoru Radio televizije Srbije, u kome protestuju zbog toga što je odbačen projekat TV filma „Crnjanski“.
     
    „Saznavši da je redakcija Kulturno-obrazovnog programa (igrani pogram) RTS-a odbila da realizujeTV film („Crnjanski“) o povratku Miloša Crnjanskog iz emigracije u Beograd, a povodom sto dvadeset godina od njegovog rođenja (2013. godine), obraćamo vam se u neverici da je takva odluka doneta“, navedeno je u pismu. 

    Podsetivši na značaj književnog dela Crnjanskog u srpskoj kulturi i obrazovnom sistemu, potpisnici smatraju da „ništa ne može da opravda usmenu odluku redakcije da se ovaj TV film ne realizuje“. 

    Ugledni poslenici u kulturi i nauci o književnosti smatraju da bi, „ako ima finanisija za velike serije, moralo biti i za priloge kojima se obeležavaju datumi velikih ličnosti srpske kulture“ i izražavaju nadu da „ova odluka nije konačna“. 

    Među potpisnicima su književnici Slobodan Rakitić, Dragan Lakićević, Ivan Negrišorac, Radomir Andrić, prof.dr Milisav Savić, Miroslav Josić Višnjić, Gojko Ðogo, Ðorđo Sladoje, Milan Nenadić, Petar Žebeljan i drugi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE