Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ršumoviću nagrada „Radoje Domanović“

    Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade „Radoje Domanović“ za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, odlučio je danas žiri tog prestižnog priznanja koje dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond „Radoje Domanović“.


    Istoimena nagrada za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije dodeljena je dramskom umetniku i književniku Zoranu Rankiću, saopštilo je Udruženje književnika Srbije.

     
    Nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu 2010. godine ravnopravno su podelili Radivoje Rale Damjanović iz Smedereva za knjigu aforizama „Jahanje na tigru“ i Veselin Mišnić Lari iz Beograda za knjigu aforizama „Uredno složeni jauci“.
     
    Laureati nagrade „Ekselencija satire“ postali su slovenački književnik Žarko Petan i satiričar iz Crne Gore Veljko Rajković.

    O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu: Srba Ignjatović, predsednik, Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

    Svečanost dodele nagrade „Radoje Domanović“ biće održana u četvrtak 22. decembra od 13 časova u Ministarstvu vera i dijaspore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE