Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EBRD odobrio još 30 mil evra za MMSP

    Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) povećala je raspoloživost svojih finansija za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) u Srbiji, odobrivši kreditnu liniju od 30 miliona evra za „ProCredit banku“ u Srbiji, objavljeno je danas na sajtu EBRD.

    Ta banka će iskoristiti kredit EBRD za podršku MMSP koja posluju u oblasti proizvodnje, usluga i poljoprivrede uz pomoć odobravanja subzajmova u vrednosti od prosečno 5.500 evra. Projekat će doprineti jačanju finansijskog posredništva u Srbiji i bankarskog sektora , uz istovremeno povećanje raspoloživosti kredita za male preduzetnike.

    Mada male kompanije predstavljaju glavni izvor za zapošljavanje u privatnom sektoru Srbije i pružaju glavni doprinos srpskoj ekonomiji, MMSP i preduzetnici se i dalje suočavaju sa ograničenim pristupom finansijama za svoj razvoj i rast, ukazala je EBRD.

    „Zadovoljni smo nastavkom naše saradnje sa ‘ProCredit bankom Srbija’ i nastavkom finansiranja srpskih MSP, naročito u vreme ograničene raspoloživosti finansija“, izjavio je direktor EBRD za finansiranj malog biznisa Henri Rasel.

    „Tokom decenije našeg prisustva u Srbiji više od 280.000 naših klijenata je prepoznalo našu opredeljenost za odgovorno bankarstvo. Ova kreditna linija će nam svakako omogućiti da dalje pojačamo naše napore za obezbeđivanje kredita za MSP radi zadovoljenja njihovih specifičnih potreba“, ukazao je predsednik Upravnog odbora „ProKredit banke Srbija“ Borislav Kostadinov.

    EBRD je od početka poslovanja u Srbiji 2001. godine obezbedila oko 2,8 milijardi evra za različite sektore srpske ekonomije, pri čemu su njene ukupne investicije u Srbiju dostigle oko šest milijardi evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE