Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Srbijašume“: Kupujte jelke sa busenom

    Javno preduzeće „Srbijašume“ uputilo je apel građanima pred novogodišnje praznike da, u cilju očuvanja životne sredine i prirode, kupuju jelke sa busenom.

    Novogodišnje jelke sa busenom mogu se kupiti na četiri lokacije tog preduzeća u Beogradu – Topčideru, Sremčici, Ripnju i Zucama, po ceni od 710 din (smrča) do 2.500 din (dugoigličava jela), saopšteno je iz „Srbijašuma“.

    U saopštenju se podseća da svaka jelka mora imati proizvodni listić, kao dokaz da je legalno proizvedena i pre prodaje pregledana.

    Posle kupovine, jelke treba zasaditi u plastičnu posudu u koju se prethodno sipa do pet centimetara šljunka, a zatim se stavi sloj humusa pomešanog sa petnaestak grama đubriva. Drvce treba dobro zaliti, a tek potom okititi.

    Iz tog preduzeća savetuju da, prilikom ukrašavanja, posebno treba voditi računa o vrhu jelke, jer ako se on ošteti, drvo počinje da se suši.

    „Zbog toga je potrebno uz vrh prvo postaviti olovku, pa tek onda ukras“, preporučuju stručnjaci iz „Srbijašuma“ i podsećaju da drvo ne treba držati blizu grejnog tela.

    Tokom praznika jelku je potrebno redovno orošavati i zalivati odstajalom vodom sobne temperature, dva do tri puta nedeljno, ali paziti da pri tome ukrasi koji rade na struju budu isključeni. Kada prođu praznici, drvo ne treba odmah posaditi, već mu valja obezbediti period prilagođavanja. Najbolje bi bilo da neko vreme bude u hodniku, a sadnju treba obaviti kada temperatura bude iznad nule.

    U saopštenju se podseća da „Srbijašume“ u okviru svoje kampanje „Kupite jelku sa busenom“ pružaju mogućnost da građani nakon završetka novogodišnjih praznika, mogu svoju jelku vratiti u rasadnik gde su je kupili.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE