Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Viva Voks oduševio publiku

    Hor Viva Voks, predvođen dirigentom Jasminom Lorin, oduševio je u četvrtak uveče publiku na koncertu u prepunoj velikoj sali Sava centra.
     
    Sva mesta, uključujući i pomoćna sedišta, bila su popunjena, a mnogo mladih je stajalo sa strane, dok su mnogi ostali bez ulaznica, s ozbirom da su sve karte rasprodate nekoliko nedelja pre koncerta. Ovaj mladi zemunski hor, specifičan po tome što izvodi obrade pop i rok pesama „a capella“ (bez instrumenata), sa „bitbokserom“, koji svojim glasom imitira zvuke bubnjeva i perkusija, privukao je pažnju javnosti nastupom u maju u Domu omladine.

    Projekat započet na časovima muzičkog u Zemunskoj gimnaziji i nastavljen iz želje nekoliko prijatelja da i dalje pevaju predvođeni svojom nekadašnjom profesorkom Lorin, prerastao je u odličan koncert. Trideset mladih pevača izazvalo je pravu euforiju kakva se nije skoro videla na nekom od koncerata u Sava centru.

    Najveće oduševljenje, očekivano, izazvalo je izvođenje pesme „Du hast“ nemačkog indastrijal metal benda Ramštajn, kojom su i privukli veliku pažnju javnosti. Obrada tog malo tvrđeg zvuka za sve njih je bio izazov, a publiku su večeras iznenadili i interpretacijom nekoliko numera sajber pank sastava The Prodigy i pesmom „Chop Suey“ grupe System of Down.

    Efektan nastup i odlična izvedba kompozicija „Ameno“ grupe Era i „Bohemian Rhapsody“ sastava Queen čini se da su ostavili najveći utisak na posetioce.
     
    Sa skoro istim žarom publika je pozdravila i pesme „Mamma mia“ (Abba), „Africa“ (Toto), „Billy Jean“ (Majkl Džekson), „Don“t Worry Be Happy“ (Bobi MekFerin), „Simply the best“ (Tina Tarner), „Tears in Heaven“ (Erik Klepton), „The Circle of Life“ (Elton Džon), sa kojom su i počeli koncert.

    Članovi hora postarali su se i za prateće elemente, te su svoj nastup dopunili svetlosnim efektima, različitim rekvizitima, koreografijom.

    U pauzi dva pevača su izvela mali performans – teniski meč između Novaka Ðokovića i Rafaela Nadala, svojim glasovima imitirajući sve zvuke koji se mogu čuti na jednom takvom događaju, uključujući i izveštavanje reportera, što je bilo posebno interesantno publici.

    Na kraju koncerta svi u Sava centru su ustali i gromoglasnim aplauzom pozdravili ove mlade umetnike, a oni su još jednom izveli „Rama Lama Ding Dong“ sastava Vampiri.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE