Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dulić: Pomažemo građevinare i 2012.

    Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će država nastaviti da pomaže građevinsku industriju, jer se očekuje drugi talas krize.

    Program pomoći građevinskoj industriji u 2011. godini vredeo je 18 milijardi dinara iz kojih se već finansira 246 projekta širom Srbije. Predložili smo izmene i dopune zakona o pomoći građevinskoj idustriji. Nadamo se da će projekti biti produženi i na sledeću godinu, zato što aktuelni zakon ističe 31. decembra ove godine, rekao je Dulić.

    Prema njegovim rečima, sa premijerom i ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem se razgovara o mogućnostima da se pronađu sredstva za taj program i za narednu godinu. U razgovorima smo sa Ministarstvom finansija da se pronađu dodatna sredstva za taj program, kada se bude pravio budžet, rekao je Dulić.

    Prema njegovim rečima, Ministarstvo na čijem je čelu tokom ove godine pokrenulo je 247 državnih projekata u okviru kojih su građani objekti od opšteg društvenog značaja za celu Srbiju.

    Evidentno je da građevinarstvo danas u Srbiji ne može da opstane bez pomoći države, kazao je Dulić ističući da je i pored krize ovogodišnja građevinska sezona zabeležila rast u odnosu na prethodnu godinu.

    On je podvukao da će Vlada Srbije i u narednoj godini „preduzimati sve mere kako bi se spasila građevinska preduzeća i sačuvala radna mesta“. Ja sam upravo iz straha od otpuštanja radnika i zatvaranja građevinskih preduzeća predložio da se taj projekat pomoći građevinskoj operativi i sledeće godine nastavi, rekao je Dulić. Samo na taj način, kako je istakao, „građevinari će i u narednoj godini imati makar isto ovoliko posla kao i do sada“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE