Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Carlsberg Srbija“ u akciji uređenja Obedske bare

    Zaposleni u kompaniji „Carlsberg Srbija“ učestvovali su juče u volonterskoj akciji „Radni dan za prirodu“ čiji je cilj obezbeđenje uslova za povratak retkih ptica močvarica, po kojima je Obedska bara čuvena u svetu.
     
    Akciju svake jeseni organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a pridružili su joj se i Mladi istraživači Srbije, JP „Vojvodinašume“, Šumsko gazdinstvo „Sremska Mitrovica“, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Opština Pećinci. 

    „Carlsberg se od dolaska u Srbiju kontinuirano brine o životnoj sredini. Pored redovnog čišćenja parka dvorca Dunđerski i Čelareva, do sada smo organizovali dve akcije pošumljavanja Čelareva za šta smo počastvovani nagradom Zeleni list za 2010. godinu. Takođe, kompanija Carlsberg Srbija prva je podržala Operaciju Zelengrad fonda Ecotopia usvajanjem 100 stabala. Akcija uređenja Obedske bare je još jedna potvrda da je briga za životnu sredinu u osnovi našeg poslovnog modela. Ponosimo se dosadašnjim uspesima, i mogu zasigurno da najavim i druge aktivnosti ovog tipa u budućnosti“, rekao je na akciji Gabor Bekefi, generalni direktor Carlsberga za jugoistočnu Evropu i v.d. generalnog direktora Carlsberg Srbije. 

    Akcija uređenja Obedske bare sprovodi se svake jeseni kako bi se obezbedio optimalan rast vegetacije na proleće, čime se održava ekosistem neophodan za boravak ptica močvarica. Svi volonteri doprineli su unapređenju stanja tog specijalnog rezervata prirode čišćenjem vlažnih livada, kao i sakupljanjem i spaljivanjem granja. Obedska bara je najstarije zaštićeno područje u Evropi. Uključena je u Konvenciju o svetski značajnim močvarnim staništima, u spisak međunarodno značajnih područja za ptice, kao i spisak međunarodno značajnih područje za biljke. Poznata je širom Evrope kao Specijalni rezervat prirode sa autentičnim spletom mrtvaja, bara, okana, močvarne vegetacije, vlažnih livada, šuma, kao i izuzetno bogatim ekosistemom. 

    „Carlsberg Srbija d.o.o.“ posluje u sastavu Carlsberg Group, četvrte po veličini svetske kompanije za proizvodnju piva. Carlsberg Group trenutno posluje u više od 150 zemalja i na svetskom nivou ukupno zapošljava oko 43.000 ljudi. U septembru 2003. godine kompanija Carlsberg Breweries A/S otkupila je većinski deo akcija Pivare Čelarevo a.d. u jednoj od najuspešnijih privatizacija u Srbiji, čime se kompanija Carlsberg svrstava među najveće strane investitore u srpsku privredu, sa ukupnom investicijom od preko 165 miliona evra. U novembru 2005. godine pivara je ponela prestižno ime „Carlsberg Srbija d.o.o.“ i postala deo međunarodnog koncerna za prozvodnju piva Carlsberg Breweries A/S. 

    Na tržištu Srbije kompanija distribuira i proizvodi brojne brendove piva, među kojima su Lav, Tuborg, Merak, Kilkenny, Guinness, Budweiser Budvar, Carlsberg i Somersby. „Carlsberg Srbija d.o.o.“ nalazi se u stalnom usponu na tržištu, a dokaz za to je i pomeranje sa četvrte tržišne pozicije u 2004. godini, na čvrstu drugu poziciju već u 2006. godini, na kojoj se nalazi i danas.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE