Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Britaniji registrovan manjak lekova

    U Britaniji se oseća sve veća nestašica nekih lekova jer njihove niske cene, u odnosu na one u nekim drugim članicama EU, podstiču odliv medikamenata iz zemlje.

    Kompanija koja trguje lekovima „Lojdfarmasi“ je danas objavila kako je anketa među njenih 396 apoteka širom Britanije pokazala da u 80 odsto njih nema nekih medikamenata, izveštava Rojters.

    U Britaniji je i ranije dolazilo do povremenih nestašica, ali sadašnju situaciju pogoršava oslabljena funta, koja ovu zemlje čini naročito primamljivom za preprodavce. Oni tu po niskoj ceni kupuju medikamente, a onda ih uz profit prodaju u drugim članicama Unije, što po zakonima Dvadeset sedmorice nije protivzakonitro.

    Britanski ministar zdravlja Endru Lenzli je nedavno zabranio ovu vrstu trgovine apotekama koje nemaju veleprodajnu dilersku licencu, međutim, licencirani veletrgovci i dalje imaju odrešene ruke.

    Toni Pejdž, direktor „Lojdsfarmasi“, napominje da dosadašnje vladine mere za sprečavanje odlliva lekova iz zemlje, nisu bile dovoljne jer 50 odsto apotekara provodi i do tri sata nedeljno dovijajući se da nekako nabave medikamente potrebne njihovim mušterijama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE