Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Akcija „Pošumi Beograd“ sutra kod Palate Srbija

    Kod Palate Srbija, iza glavnog ulaza, na delu prema dunavskom keju sutra će u 12 sati biti spovedena akcija „Pošumi Beograd” koju organizuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

    Ova akcija pošumljavanja predstavlja zajedničku akciju predstavnika medija i Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

    Njen cilj je, osim poboljšanja „zelenog kapaciteta“ Beograda, podizanje svesti kod naših sugrađana o važnosti očuvanja životne sredine.

    Akcija ima zadatak i da motiviše i apeluje na sve Beograđane da se odgovornije ponašaju prema prirodi od koje mnogo uzimamo, a malo vraćamo.

    Akcija „Pošumi Beograd” predstavlja primenu Strategije pošumljavanja Beograda, koju je Skupština grada usvojila u junu 2011. godine i koja predviđa da se u narednih 20 godina godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije.

    Sutra će kod Palate Srbija biti pošumljeno 2,95 hektara površine sa 550 sadnica hrasta, cera, jasena, lipe, bresta i dr.

    U akciji pošumljavanja učestvovaće i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, Ivica Radović, državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine rudarstva i prostornog planiranja, Radovan Draškić, direktor JKP Zelenilo Beograd, Goran Gnus, predsednik organizacije Pokret gorana Beograda, Rambo Amadeus i Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE