Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Selu bez žena“ nova nagrada u Holandiji

    Dokumentarni film „Selo bez žena“ reditelja Srđana Šarenca dobio je prestižnu holandsku skulpturu za najbolji dokumentarni film na festivalu „SCENECS“ u Amersfortu u Holandiji.


    To je 10 nagrada za film o trojici braće Janković iz sela Zabrđe u jugozapadnoj Srbiji i njihovoj potrazi za nevestama iz Albanije.

    Film „Selo bez žena“ prikazan je do sada na 30 filmskih festivala širom sveta, a prošle nedelje na ASTRA film festivalu u Rumuniji, nagrađen je u sekciji Evropa.

    Po mišljenju žirija, u filmu je vrlo ozbiljna tema prikazana s puno humora, osećaja i topline.

    Postoje mnogi filmovi na temu o jazu između sela i grada u Evropi ali u filmu „Selo bez žena“ taj problem je prikazan kroz središnji lik Zorana Jankovića koji se suočava s birokratskim preprekama i beskrupuloznim posrednikom, naveo je žiri festivala.

    Selo bez žena je savremena tragikomedija o samoći i frustriranoj potrazi za životnim partnerom.

    Film će u novembru biti prikazan na dva festivala u Francuskoj.

    „Selo bez žena“ je film o braći Janković, poslednjim stanovnicima sela Zabrđe, neženjama u 30-tim godinama koji kreću u potragu za nevestama iz Albanije. Film prati komična nastojanja najstarijeg brata Zorana da pronađe albansku nevestu i spasi selo od nestanka.

    Scenarista i reditelj filma je Srđan Šarenac, a producenti Estelle Robin-You a koproducenti Igor A. Nola i Srđan Šarenac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE