Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba povodom godišnjice rođenja Milovana Vidaka

    Povodom 85. godišnjice rodjenja slikara Milovana Vidaka u subotu u 19 sati u galeriji Hexalab biće otvorena retrospektivna izložba četrdesetak slika i crteža ovog značajnog umetnika druge polovine 20. veka.

    Izložena dela izbor su iz gotovo poluvekovnog opusa Vidaka, perioda od 1958. do 2003. godine i prikazuju sva četiri perioda njegovog stvaralaštva iz ciklusa – Pred početak velikog sudjenja, Radjanje, Raspeće i Bogojavljanje.

    Milovan Vidak jedan je od osnivača Mediale i autor je njenog čuvenog etičkog i moralnog Kodeksa koga se držao do kraja stvaralaštva.

    Uz Vidaka najaktivni članovi Mediale bili su i tvorac naziva med i ala Miro Glavurtić, rano preminuili Leonid Šejka, Olja Ivanjicki, i drugi naši poznati slikari, posebno u svetu – Dado Djurić, Ljuba Popović, Vladimir Veličković, Uroš Tošković, Svetozar Samurović, Milić od Mačve…..

    Istoričar umetnosti Nikola Kusovac, koji će otvoriti postavku u galeriji Hexalaba u Njegoševoj ulici poziva na izložbu i bolje upoznavanje Milovana Vidaka velikog, ali pomalo zaboravljenog slikara koga su Kodeks Mediale i njegov dobar prijem snažno obavezivali.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE