Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Predin obradio najveće hitove

    U beogradskoj knjižari „Delfi“ u SKC-u utorak je predstavljen album „Tragovi u sjeti“ („Menart“) sa 12 pesama, zajednički projekat slovenačkog kantautora Zorana Predina i pijaniste Matije Dedića.


    Predin je osamdesetih uspešno sarađivao sa Matijinim ocem Arsenom Dedićem i sa njim snimio kultnu ploču „Svjedoci priče“, a sada je uz klavirsku pratnju njegovog sina obradio neke od najznačajnijih pesama jugoslovenske scene koje su pevali „Bijelo dugme“, Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, „Parni valjak“, ali i „Još jedan prođe dan“ iz serije „Pozorište u kući“ i „A sad adio“ iz „Vrućeg vetra“. Nekadašnji vođa „Lačnog Franca“ istakao je da je saradnja sa Matijom bila neizbežna, jer ovom vrsnom pijanisti nije morao ništa naročito da objašnjava.

    „Svi su me pitali kako mogu da pevam „Ti si mi u krvi“ posle Čole,“ kazao je Zoran Predin, koji će uskoro ostvariti saradnju i sa beogradskom grupom „Kal“.
     
    „A upravo sam od autora pesme Kornelija Kovača dobio najlepši kompliment, što mi je izuzetno drago. I Josipa Lisac je rekla da joj se sviđa moja obrada „Magle“, uglavnom, svi autori su pristali da ih „obradim“. Za svaku od ovih numera sa albuma dao bih pola svoga opusa.“
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE