Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delo srpske kompozitorke na zatvaranju koncertne sezone u Firenci

    Delo naše mlade kompozitorke Milice Đorđević, naručeno za svečano zatvaranje koncertne sezone “Vila Romana” u Firenci, u sredu veče će biti premijerno izvedeno. Kompoziciju “Manje te u majke groze” izvešće ansambl “Arsenale”. Isti ansambl do kraja novembra ovu će kompoziciju izvesti i na koncertima u Padovi, Trevizu i Veroni.

     
     
    – Mislim da je to lepa prilika za promociju srpske kulture u Italiji – kaže Milica, koja se nakon sticanja diplome FMU u klasi Isidore Žebeljan i postdiplomskih studija u Strazburu usavršavala na prestižnom pariskom institutu IRCAM (gde je primljena kao prva Srpkinja u istoriji), a trenutno je u Berlinu na poslediplomskim studijama kompozicije.

    – Još jedna lepa vest je da su moje kompozicije “Zid” i “Svitac u tegli”, uvrštene u program studija muzikologije na Univerzitetu u Cirihu, gde će biti obrađivana kao posebna nastavna jedinica u decembru. Na ovu činjenicu sam jako ponosna jer smatram da je to ogroman uspeh za mladog kompozitora – dodaje Milica Đorđević, koja je uz kompoziciju završila i tonsku režiju na FMU, kao i specijalistički kurs elektronske kompozicije kod Zorana Erića i dr Borisa Despota. Dobitnica je brojnih priznanja, a bavi se i primenjenom muzikom za pozorište.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE