Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Abu Dabi: Otvaranje Gugenhajm muzeja odloženo do daljnjeg

    Otvaranje muzeja Gugenhajm u Abu Dabiju, najvećeg muzeja na svetu iz „porodice Gugenhajm“, prvobitno zakazano za 2013. godinu, odloženo je do daljnjeg zbog problema oko papirologije i novca.

    Tako će jedan od najvećih građevinskih projekata na Bliskom Istoku čekati na otvaranje još nekoliko godina. Prošle sedmice objavljeno je da je vladina kompanija za razvoj turizma i investicije poništila novi tender za izradu betonskih delova i ponovo uspostavila dogovor sa prvobitnim izvođačem radova. Iz vlade su ipak saopštili da će otvaranje muzeja biti odloženo zbog velikog obima radova i finansijske nestabilnosti u regionu.
     
    „Izgradnja napreduje, mada sporije. Ali ja ne znam šta se dešava tamo u svakom trenutnku“, izjavio je za „Art Newspaper“ Ričard Armstrong, direktor Gugenhajma. U martu ove godine građevina je kritikovana od strane grupe umetnika koji su se žalili na loše uslove rada, ali su protesti ubrzo ugašeni.
     
    Prema prvobitnim planovima saopštenim 2006. godine muzej je trebalo da bude otvoren 2013. godine. uz tvrdnje da će ovaj objekat pomeriti granice standardnih praksi u arhitekturi. Muzej, koji je dizajnirao Frenk Geri, trebalo bi da se prostire na više od trideset hiljada kvadrata. Njegovu izgradnju naručila je vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa ciljem da tu zemlju ucrta na kulturnu mapu sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE